LJEPOTA

Atkinsova prehrana

Atkinsova prehrana

dieta atkinsa

Atkinsova dijeta je slaba ugljikohidratna dijeta. Temelji se na uvjerenju da je prekomjerna tjelesna težina rezultat prekomjerne konzumacije ugljikohidrata i stoga se preporučuje da ih smanjite u dnevnoj prehrani. Njihovo smanjenje trebalo bi poboljšati metabolizam i učiniti tijelu masnoću kao glavni izvor energije.

Smanjena količina ugljikohidrata nadoknađuje povećanje količine masti. To dovodi do pojave ketona u tijelu, što smanjuje apetit.

Dijeta regulira metabolizam ugljikohidrata normalizacijom razine glukoze i time smanjuje inzulinski učinak.

Atkinsova prehrana je podijeljena u 4 faze:

 1. Prva fazaFaza indukcije: trebala bi trajati najmanje 2 tjedna i trebala bi inicirati Weight Loss. Ova faza treba produžiti ako želite izgubiti više kilograma. Da biste počeli gubiti težinu, preporučljivo je konzumirati najviše 20g net ugljikohidrata dnevno. To je oko 2 čaše kuhano povrće. Tijekom ove faze, između 3 i 5 obroka dnevno se jede, s najviše 6 sati između obroka. Svaki obrok treba sadržavati životinjske bjelančevine, ali nema potrebe ukloniti vidljivu masnoću i kožu od mesa. Maslac i sve vrste biljnih ulja su dopuštene. Ne postoje kontraindikacije za upotrebu zaslađivača. Pijte mineralnu vodu i Herbal Teas svaki dan. Čaj i kofein ili kava bez kofeina također su dopušteni u umjerenim količinama.
 2. Faza 2Mi ćemo izgubiti težinu, ali sporije nego prije. Količina ugljikohidrata kreće se od 25 do 60 g. Obično počinje s neto količinom od 25 g, postupno se povećava za 5 g tjedno. Točna stopa Weight Loss smatra se oko 1 kg tjedno. Tijekom ove faze, možete jesti sve proizvode dozvoljene u fazi I, plus orasi, žitarice i odabrane voće kao što su bobičasto voće, jagode, maline i dinja.
 3. Treća fazapad tjelesne težine, ali mnogo sporije. Potrošnja ugljikohidrata podešava se pojedinačno. Kruta, mrkve i mahunarke mogu se dodati u prehranu. Plod dopušten u ovoj fazi su banane, jabuke, kivi, šljive, breskve, mango i trešnje. Oko 1/2 čaše zobene pahuljice ili smeđe riže možete dodati u svoj dnevni obrok.
 4. Četvrta fazaSlično je fazi 3, no preporučljivo je započeti tjelesnu aktivnost, po mogućnosti 30 minuta umjerene tjelesne aktivnosti, 5-6 puta tjedno.

Treba naglasiti da godišnja istraživanja o učincima siromašne prehrane ugljikohidrata na niske masnoće pokazuju veći gubitak tjelesne težine nakon 3 i 6 mjeseci korištenja ugljikohidratne siromašne prehrane. Međutim, nakon jedne godine ove se razlike više ne promatraju.

Prednosti prehrane

 • Zadovoljavajući Weight Loss
 • Kuhanje knjiga kako bi se olakšalo pripremanje obroka, pažljivo dizajniran plan prehrane, čak i on-line trgovina s specijalnom hranom potpisanom pod imenom Atkins
 • Lako se može koristiti zbog smanjenog apetita
 • Omogućuje jesti takve proizvode o kojima obično sanja osoba na dijeti: slaninu, jaja s majonezom itd.

Minusa prehrane

 • U prvim danima Weight Loss se uglavnom odnosi na gubitak vode.
 • Prijelaz tijela na ketozu, koji osim potiskivanja apetita također može rezultirati glavoboljama, slabostima, neugodnim mirisima usta i zatvoru.
 • Vjeruje se da je potrebno oko 150 g ugljikohidrata dnevno za pravilno funkcioniranje našeg tijela, što je mnogo više nego u prehrani.
 • Previše masti u prehrani može dovesti do povećanja ukupnog kolesterola i LDL frakcije, a time i razvoja ateroskleroze
 • Višak proteina u prehrani može dovesti do gubitka koštanog kalcija.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *