LJEPOTA

Alergijski konjunktivitis

Pacijenti se žale na tipične bolesti – u tijeku alergijskog konjuktivitisa, do pojave prignječenja očiju (kada se taj simptom ne promatra, isključuje se sudjelovanje alergijskih procesa u nastanku bolesti), povećano suzenje, otekline i zagušenja konjunktive javlja se i kapci su također natečeni.

Tijekom medicinske povijesti, slične bolesti nalaze se u najbližim članovima obitelji, budući da su predispozicije alergijskih reakcija genetski određene. Stoga, postoje i druge bolesti s sličnim mehanizmom (npr. “Telekinetički influenzmaker” ili “telekinetički influenzmaker”). Astma) i s njim su dodatni simptomi povezani s popratnim bolestima. Laboratorijska ispitivanja pokazuju povišene razine antitijela klase E i enzima triptaze u suzama.

Kod konjunktivnih obrisaka ili komadića povećan je broj eozinofila (tip bijelih krvnih stanica odgovornih za alergijske ili parazitske reakcije). Ako se provode alergijski testovi kože, dobiva se pozitivan rezultat, što ukazuje na to da je pacijent alergičan na alergene koji se javljaju u prirodnom okolišu.

Dijagnoza alergijskog konjunktivitisa

Alergijski konjunktivitis je lako dijagnosticirana bolest. Osnova za izradu dijagnoze je pravilno prikupljena povijest i pronalaženje simptoma bolesti u pacijenta. Nije potrebno dodatno ispitivanje radi potvrde dijagnoze.

Razlika treba uzeti u obzir druge bolesti oka s alergijskim učincima (npr. Alergijama oka). Konjunktivitis i rožnica, atopijski konjuktivitis i rožnica, konjunktivitis i kontakt očiju, divovski papilarni konjunktivitis), kao i očne bolesti s sličnim kliničkim simptomima (npr. Atopijski konjuktivitis, atopijski konjuktivitis i kornejazitis). Trądzik pink, pemphigoid ili sindrom suhog oka.

Liječenje alergijskog konjunktivitisa

Nefarmakološke i farmakološke metode se koriste u terapijskom liječenju i akutne faze i kronične faze bolesti. Kontakt s akutnim alergenom trebao bi se zaustaviti što je više moguće i izbjegavati buduće izlaganje.

U slučaju ozbiljnih bolesti, koristi se hladan kapak za kapke i konviktivna vrećica se pere hladnom otopinom natrijevog klorida ili preparatima za suzenje. Nefarmakološke metode kroničnog liječenja mogu uključivati i upotrebu takozvanih “metoda bez lijekova”. desenzitizaciju (tj. tretman koji uključuje primjenu malih doza alergena kako bi se smanjio alergijski odgovor na njih).

Lijekovi koji se koriste u akutnoj fazi alergijskog konjunktivitisa i u kroničnim uvjetima su aktualni i preparati koji se temelje na antihistaminima (npr. Antibiotici, antibiotici, antibiotici, antibiotici). ketotifen, lijevo-kastin, emedastin). Osim toga, mogu se kombinirati s alfa-receptorskim stimulansima (alfa-mimetici) u akutnoj recidici, budući da je to učinkovitije liječenje nego odvojeno uzimanje svakog lijeka.

U kroničnom liječenju alergijskog konjunktivitisa mogu se koristiti oralni antihistaminici ili lokalni glikoidi, nažalost s brojnim nuspojavama, steroidna terapija je rezervirana samo za pacijente čiji prethodni tretman nije donio željeni terapeutski učinak, a ti lijekovi se trebaju koristiti samo za kratko vrijeme.

Prognoza kod alergijskog konjunktivitisa

Prognoza u alergijskom konjuktivitisu je dobra. Iznenada se javlja akutni oblik bolesti, ali simptomi nestaju bez liječenja, nakon što je kontakt s alergenom prestao. Kronične bolesti su blage, simptomi nisu teški i mogu pogoršati bolest ako su izloženi alergijama ili nadražujućim sredstvima kao što su hladni zrak, dim, para ili nakon produženog rada s računalom.

Alergijski konjunktivitis, iako bolest nereda, ne ostavlja trajne posljedice i komplikacije. S godinama, bolest se spontano ugasi i ozbiljnost bolesti se smanjuje.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *