LJEPOTA

Alergijska upala plućnih mjehurića

Alergijska upala pluća može biti akutna, subakutna ili kronična. Akutni oblik bolesti nastaje nakon samo nekoliko sati nakon izlaganja štetnom agensa. Najčešće upućuje na infekciju donjeg respiratornog trakta. Subakutni oblik bolesti je posljedica ponavljane izloženosti bolesnika na tvari niskog intenziteta.

Neki slučajevi potajno su tretirani s diskretnim kliničkim znakovima od početka. Dijagnoza se zatim provodi u fazi nepovratnih promjena prisutnih u plućima. Fibroza se postupno formira kada ekspresija napreduje, ali prekid ekspozicije ne zaustavlja lezije bolesti, a proces fibroze napreduje.

Simptomi alergijske upale pluća mogu uključivati kronično zatajenje dišnog sustava, plućna hipertenzija i desni ventrikularni zatajenje. Pacijenti se žale na kašljanje, progresivnu dispneju, povećanu tjelesnu temperaturu, drhtanje, bol u zglobovima i opći umor.

Pregled bolesnika pokazuje ubrzanje disanja i brzine otkucaja srca i sluša neke promjene auskultacije u plućnim poljima. U kroničnom obliku, simptomi su slični dugotrajnom bronhitisu, kašljem i ekspektoriranjem sekrecije i gubitkom težine.

Dijagnoza alergijske upale pluća

U dijagnostičkom postupku za alergijsku upalu pluća, pravilno prikupljena povijest je od temeljne važnosti, uzimajući u obzir mjesto zanimanja, vrstu posla, kućnu sredinu i klinički tijek bolesti s ponavljanjima i remisijama. Profesionalna inteligencija treba pružiti informacije o zanimanjima, faktorima izlaganja, simptomima koji se pogoršavaju tijekom rada i nestanu ukoliko posao prestane.

Prisutnost simptoma bolesti u drugim radnicima je važno pitanje. Intervjui u okolišu trebali bi pružiti informacije o prisutnosti životinja u kućanstvu, hobijima i slobodnim aktivnostima, korištenje sauna, ovlaživača zraka.

Također biste trebali pitati o simptomima drugih članova vašeg kućanstva. U kroničnim oblicima bolesti može biti teško uspostaviti vezu između razvoja simptoma i faktora kojima je pacijent izložen.

Razlikovanje bolesti uzima u obzir prvenstveno virusne infekcije, pneumatski edem, bronhitis, profesionalnu astmu i varijantu kašlja astme, latentni proces neoplazme unutar respiratornog sustava, kao i mogućnost razvoja spontane plućne fibroze.

Liječenje alergijske upale pluća

Akutni oblik alergijske upale pluća se spontano rješava bez specijalističkog liječenja. Ako su simptomi naročito teški, tada treba koristiti glikosteroid (prednizon). Ako akutni oblici bolesti pokazuju komplikacije, osobito respiratornog zatajenja, potrebno je poduzeti simptomatsko liječenje.

Nema nedvosmislenog načina liječenja s dokazanom efikasnošću za kroničnu bolest. Ovdje također možete davati glikosteroid s ciljem da postupno smanji dozu u slučaju zadovoljavajućeg terapeutskog učinka. Također je važno pratiti učinkovitost liječenja kroz sustavne funkcionalne preglede.

Prognoza u alergijskoj pneumoniji

Ako se alergijska upala pluća dijagnosticira dovoljno rano, kada nepovratne promjene pluća još nisu dogodile ili su samo diskretne, prognoza je dobra jer je moguće potpuno oporavak, pod uvjetom da buduća izloženost štetnim čimbenicima odgovornih za razvoj procesa bolesti u bolesnik je zabranjen.

Ako ekspozicija traje dugo i epizoda intensifikacije simptoma se ponavljaju mnogo puta, prognoza je lošija. Kasna dijagnoza, osobito subakutnih i kroničnih oblika, povezana je s razvojem nepovratnih promjena u plućnom tkivu i respiratornom insuficijencijom, što izravno ugrožava zdravlje i život pacijenta. Pronalaženje bolesti je pokazatelj promjene u zanimanju ili mjestu stanovanja pacijenta.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *