LJEPOTA

Akutni tiroiditis

Dominantni simptom akutnog tiroiditisa je bolno oticanje štitne žlijezde koja dovodi do njezinog proširenja. Ulje se često razvija i okolni limfni čvorovi imaju veću veličinu. Od sustavnih simptoma pojavljuju se groznica i drhtanje, bolest se obično nastavlja bez poremećene funkcije štitnjače (tj. Štitnjača, štitnjača, štitnjača i štitnjača). nema simptoma hipotenzije ili prekomjerne aktivnosti). Početak akutnog tiroiditisa je općenito naglo i naglo.

U ultrazvučnom pregledu štitnjače promatrane su tzv. “Štitnjače”. smanjena i heterogena echogenost tkiva zahvaćena tom bolesti, te u scintigrafiji štitnjače ona ne pokazuje sposobnost hvatanja markera (takozvani marker). hladna površina).

U studiji stanične žitarice pronađena je apscesni eksudat s prisutnošću granulocita, a ponekad je moguće odrediti i vrstu agensa koji uzrokuje akutni tiroiditis, obavljajući biopsiju tankog igla na zahvaćenim mjestima i skupljajući stanice štitnjače od njih.

U dodatnim laboratorijskim testovima opaženi su upalni čimbenici koji se javljaju u tijelu, uglavnom povišene razine bijelih krvnih stanica u serumu i ubrzana reakcija kapi crvenih krvnih stanica (Biernacki reakcija – OB) i povećana koncentracija C-reaktivnog proteina akutne faze ( CRP) . Osim toga, općenito nema promjena u biokemijskim parametrima funkcije štitnjače (TSH, fT3 i fT4 su normalne).

Liječenje akutnog tiroiditisa

Osnovna terapija u liječenju akutnog tiroiditisa je primjena antibiotika. Liječenje se provodi u bolničkom okruženju. Intravenski se primjenjuju pripravci s širokim rasponom učinaka, uključujući različite bakterijske vrste. Najčešće se koriste gentamycin, cefalosporini treće generacije s polusintetskim penicilinom rezistentnim na beta-laktamaze koje luče bakterije.

Terapija se može modificirati i uveli ciljani antibiotik (nakon detekcije specifičnog mikroorganizma, priprema se može promijeniti u jednu za koju je detektirana vrsta osjetljiva, bez obzira na terapeutsko djelovanje na druge mikroorganizme). Ako se bolest razvije u apsces, potrebna je kirurška intervencija s odvodom apscesa ili izlučivanjem velikih područja tkiva štitnjače.

Prognoza u slučaju akutnog tiroiditisa

Prognoza u akutnom tireoidisu je općenito uspješna, pod uvjetom da su antibiotici na koje je vrsta koja uzrokuje bolest i dalje osjetljiva, ispravno identificirana i korištena.

U slučaju akutnog tiroiditisa povezanog s lijekom, prekinuti pripravak često se poboljšava. Bolest nije prilično povezana s trajnim posljedicama i promjenom funkcije štitnjače (razvoj hipotireoze ili hiperaktivnosti). Preporučljivo je kontrolirati funkciju žlijezde nakon završetka farmakološkog liječenja.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *