LJEPOTA

Akutni pankreatitis

Akutni pankreatitis je bolest s mnogim uzrocima. Može biti uzrokovana infektivnom bolesti ili akutnim gastrointestinalnim infekcijama. Obično se javlja kao posljedica bolesti žučnih kanala i žučnog mjehura.

Često, akutni pankreatitis posljedica je poteškoća odvodnje žuči. Karakterizira ga brzim putem. U većini slučajeva, posljedice bolesti su reverzibilne.

Simptomi akutnog pankreatitisa

Akutni pankreatitis karakterizira bol u lijevom subkostalnom zračenju na lijevu ramenu, povraćanje sa žutom bojom sadržaja želuca, šok, blijedoplavi ton kože, dispneja, hladnog potonuća znojenja, droga, brzog otkucaja srca, tahikardije, niskog krvnog tlaka.

U slučaju akutnog pankreatitisa, groznica doseže 39 stupnjeva. Abdominalni premazi su malo rastegnuti i srčana rupa je bolna. Ponekad se promatraju promjene bubrega, kao što su bijeli valjci u urinskom mulju, povećanje razina ostatnih dušika. Hipokalcemija i tetanus javljaju se u teškim slučajevima.

Liječenje akutnog pankreatitisa

Akutni pankreatitis je vrlo ozbiljna bolest. Svi sustavi trebaju biti pregledani u ozbiljnoj vožnji. Potrebno je slijediti strožu prehranu, davati intravenozne tekućine, sisati kroz želučanu sondicu, koristiti analgetike (morfij je kontraindiciran).

U slučaju simptoma akutnog pankreatitisa, može se uvesti antibiotik. Kirurške zahvate treba koristiti u slučaju komplikacija.
Monika Kozak

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *