LJEPOTA

Akutna krizna upala Kranio-kralježnica

Početak akutnog purulentnog meningitisa odjednom se javlja, obično bez heraldskih simptoma. U kratkom vremenskom razdoblju razvija se stanje neposredne opasnosti za život. Pacijentica se žali na glavobolju, uglavnom o pulsiranju ili širenju prirode, koja se ne pojavljuje nakon uporabe analgetika. Osim toga, postoje mučnina i povraćanje, kao i visoka temperatura. Pojavljuju se repulzije svjetla i simptomi guma (npr. “Pucanje svjetlosti”). ukočenost vrata).

Pacijent ima nesvjesne probleme – uključujući komu, konvulzije u obliku početno generaliziranih ili žarišnih epileptičkih napadaja. U tijeku bolesti, pareza se javlja s povećanjem napetosti mišića i simptomima koji nastaju zbog oštećenja lubanje kostiju. U ekstremnim slučajevima dolazi do životno ugroženih respiratornih neuspjeha.

Kao posljedica smanjenog imuniteta pojavljuju se herpes, a tijekom meningokokalne infekcije mogu nastati intradermalne i ekvimotne krvarenja (povećani endovaskularni koagulacijski sindrom (DIC)), također mogu uzrokovati oštećenje mozga – kao posljedica poremećaja hoda i ravnoteže, nejasnog govora , nepokretnost pokreta, tremor može nastati.

Pacijentski krvni serum pokazuje povećanje razine bijelih krvnih stanica, ubrzani pad crvenih krvnih stanica (ESR) i povećana koncentracija C-reaktivnog proteina, kao posljedica upale koja se javlja u tijelu. Laboratorijsko ispitivanje cerebrospinalne tekućine pokazuje porast broja stanica (naročito neutrofila), žućkaste boje, povećanje razine proteina i smanjena koncentracija glukoze, tekućina koja curi pod povišenim tlakom.

Dijagnoza akutnog apscesnog encefalomijelitisa

Dijagnoza akutnog epizootskog meningitisa temelji se na dobro prikupljenoj povijesti, kliničkoj slici i karakterističnim promjenama u cerebrospinalnoj tekućini dobivenoj tijekom lumbalne punkcije. Slikanje se koristi za računalnu tomografiju ili snimanje magnetske rezonancije glave koja, međutim, nije potrebna za utvrđivanje dijagnoze.

Isto tako, dokazivanje prisutnosti bakterija u cerebrospinalnoj tekućini ili krvi (kulturi ili detekcijom specifičnog antigena) i serologije razina serumskih antitijela, korisni su za pravilnu dijagnozu. Također biste trebali potražiti primarnu epidemiju infekcije (npr. Virus cvjetača Cvjetova hepatitisa A, virus cvjetača cjepiva protiv hepatitisa C). Akutni purulentni meningitis može se razviti tijekom upale pluća ili infekcije srednjeg uha).

Razlikovanje akutnog epizootskog meningitisa uzima u obzir i druge stanja sličnih simptoma: virusne, tuberkulozne, protozojske i gljivične bolesti središnjeg živčanog sustava, krvarenje do subarahnoidnog prostora, apscesi i apscesi, kao i neoplastična pitanja struktura središnjeg živčanog sustava ,

Liječenje akutnog apscesnog encefalomijelitisa

U akutnom razdoblju akutnog epizootskog meningitisa, liječenje treba pružiti u jedinici intenzivne njege. U terapiji se koriste antiedemozni i protuupalni lijekovi, međutim, osnova je antibiotska terapija – trebalo bi započeti odmah nakon sakupljanja krvi za mikrobiološku kulturu i lumbalnu punkciju kako bi se uzela cerebrospinalna tekućina. Najčešće korišteni antibiotici su cefalosporini, eventualno u kombinaciji s drugim antibioticima ili u slučajevima posebnih indikacija – drugih antibiotika.

Prognoza akutne preeksponiranosti cerebrospinalnog meningitisa

Prosječna stopa smrtnosti je 10-30% svih pacijenata. Prognoza je mnogo gora u slučaju razvoja septikemije. Osim toga, tijekom perioda oporavka često se pojavljuju komplikacije (cerebralni edem, hydrocephalus, apsces, cerebralne vaskularne blokade, epilepsija, oštećenje sluha, poremećaj govora).

Prognoza akutnog piramidalnog meningitisa pogoršava starija dob, smanjeni imunitet, povećanu virulenciju bakterijskog soja koja uzrokuje bolest i kasnu primjenu liječenja i razvoja šoka, poremećaja svijesti ili konvulzija tijekom akutnog razdoblja bolesti. U nekim pacijentima, neki neurološki simptomi ustraju tijekom cijelog života, unatoč djelotvornoj terapiji antibioticima i uklanjanju uzročnika.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *