LJEPOTA

Ako je razlog za promjenu jasan

Karakteristična lezija kože tijekom urtikarije je svrbež mokraćnog urtikarije. Ponekad pacijenti također prijavljuju pečenje ili bol u području kože. Boja cvjetanja je bijela ili ružičasta, a područje oko nje crveno. Ovaj mjehurić je povišen iznad površine kože, brzo se formira, ali također nestaje bez ostavljanja trajnih promjena na koži.

Broj cvjetanja može varirati, ponekad kombiniranjem u velikoj mjeri i preko velikih površina kože. Sam položaj lezija može biti indikativan za uzročnik faktora bolesti (npr. Bolest). kontaktirajte urtikariju na mjestu izloženosti alergenu, hladnoj ili svjetlosnoj urtikariji na točkama izloženim i izloženoj niskoj temperaturi i sunčevoj svjetlosti.

Oštra urtikarija može se iznenada pojaviti, čak i za nekoliko minuta nakon što je agent reagirao, ali postoji i skriveni napad simptoma, koji se razvija tek nakon dužeg vremenskog razdoblja. Gotovo svi slučajevi akutnih lezija spontano se povlače i rijetko prolaze kroz proces bolesti u kroničnoj fazi. U kroničnoj urtikariji, simptomi se pojavljuju svakodnevno ili povremeno, a tijek bolesti varira.

Prepoznavanje urtikarije

Dijagnoza urtikarije temelji se na tipičnim lezijama kože i simptomima bolesti. Važno je ne zanemariti opće bolesti koje mogu ukazivati na razvoj anafilaktičke reakcije, izravno ugrožavajući zdravlje i život pacijenta. Ako je uzrok promjene jasan, nije potrebno dodatno testiranje (npr. Nije potrebna nikakva daljnja ispitivanja. Točka kože, vlastiti serumski ili pahuljasti testovi).

Razlika treba uzeti u obzir druge uvjete kože, osobito blaga policistična eritema, vezikularna pemfigoidna, herpetički dermatitis, osip na lijekovima, septikemiju ili virusne infekcije.

Liječenje urtikarije

Nespecifične ili specifične metode se koriste za liječenje urtikarije. Prvi je da se izbjegnu čimbenici koji se pojačavaju ili uzrokuju ozljede. Antihistaminici se koriste kao osnova za simptomatsko liječenje bolesnika s urtikarijom.

Drugi lijekovi mogu uključivati tricikličke antidepresive, glikosteroide, beta-mimetike, anti-leukotrienske lijekove ili nifedipin.

Specifični tretman, s druge strane, zasniva se na pravilnom tretmanu osnovne bolesti (ako je urtikarija sekundarni problem) i prikladnom upravljanju ovisno o mehanizmu lezija kože (npr. Hladno urtikarija se liječi antihistaminicima kao mjeru opreza, npr. ciproheptadin ili drugi način, npr. toksin).

Prognoza s urtikarijom

Prognoza za akutnu urtikariju je dobra, jer velika većina slučajeva spontano nestaje nakon nekoliko dana ili tjedana. U promjenama kronične prognoze karaktera je još gore, jer ti oblici bolesti imaju tendenciju da nastave i pretvaraju se u razdoblje od nekoliko do čak nekoliko godina.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *