LJEPOTA

Acantholytic dermatoza tipa Ringworm

Akantološka dermatoza tipa eritema prstena je dermatološka bolest koja se javlja morfološki zapaženom gubitkom povezanosti pojedinih stanica epidermalnog sloja kralježnice jedna s drugom. Osim toga, opažene su značajke eritema prstena. Bolest je imunološkog karaktera uz prisutnost abnormalnih antitijela uzrokovanih poremećenom reakcijom imunološkog sustava u tijelu.

Simptomi akantološke dermatoze tipa eritema prstena

Akantološka dermatoza tipa eritema prstena odvija se s kružnim eritematoznim lezijama, unutar kojih se nalaze blisteri.

Akantološka dermatoza tipa eritema prstena ne zauzima sluznice. Tijek bolesti obično je kroničan i bolest se ponavlja. Abnormalnosti kože obično prate povećana svrbeža.

Dijagnoza akantološke dermatoze tipa eritema prstena

Dijagnoza se može provesti kada se pronađe tipična klinička slika s obilježjima prsne eriteme. Histološki pregled pokazuje prisutnost akantološkog mjehura, osobito u gornjim slojevima epiderme. U imunopatološkoj studiji opažena su tipična antitijela.

Liječenje akantološke dermatoze tipa eritema prstena

Akantološka terapija eritematozne dermatoze prstena samo sa glukokortikosteroidima obično nije učinkovita. Preporučljivo je povezati ove lijekove sa sulfonima. U nekim slučajevima primjenjuju se protuupalni lijekovi.
Mariusz Kłos

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *