LJEPOTA

Abnormalnosti funkcije štitnjače zbog nedostatka joda

Stupanj težine abnormalnosti, koji nastaju kao rezultat nedostatka joda, određuje se na temelju procjene razine spremnosti i koncentracije joda izlučenog u mokraći (takozvani “uzorak krvi”). dnevna joduria).

Pojednostavljenu klasifikaciju koju je predložila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) za poremećaje štitnjače zbog nedostatka joda je 3 stupnja, ne postoji volja u nuli, prvi stupanj je opipljiv, ali ne i vidljiv, a drugi stupanj vidljiv je kada je vrat u točan položaj za gutanje.

Bolji eksponent za procjenu ozbiljnosti poremećaja funkcije štitnjače uzrokovanog nedostatkom joda je ultrazvučno mjerenje volumena štitnjače. Procjena izlučivanja joda u urinu pokazatelj je količine elementa koji se uzima i može odrediti stupanj njegovog nedostatka u općoj populaciji.

Novorođenčad za kroničnu hipotireozu, koja uključuje procjenu razine TSH, također je korisna u određivanju stupnja nedostatka joda u populaciji.

Prevencija poremećaja funkcije štitnjače uslijed nedostatka joda

Prevencija poremećaja funkcije štitnjače uzrokovana nedostatkom joda u Poljskoj uključuje zajednički i obvezni kalijev jodid jodid kuhinjske soli, koji osigurava veću količinu joda. Dodatno, potrebna je jodinacija u proizvodnji mješavina zamjene mlijeka za dojenčad.

Tijekom trudnoće i dojenja preporučuje se uzimanje dodatnih količina joda u obliku lijekova. Zbog većeg sadržaja ovog elementa u morskoj ribi, jaja, mlijeku, povrću i voću preporučuje se povećati potrošnju kako bi se spriječile nastanak abnormalnosti kao posljedica nedostatka joda.

Nuspojava profilakse joda može biti povećani rizik od hipertireoze uzrokovanog jodom, međutim, nije utvrđeno da aktivnosti jodnih profilaksa ugrožavaju hipertireoidizam na razini populacije, što je dokaz da je obvezni model jodizacije kuhinjske soli usvojen u Poljskoj što je moguće sigurnije i učinkovito sprječava razvoj poremećaja povezanih s nedostatkom tog elementa u tijelu.

Liječenje poremećaja funkcije štitnjače zbog nedostatka joda

Samo trudnice i žene skrbnici imaju indikacije za liječenje nedostatka joda. Trenutačno nema naznaka za terapiju netoksičnog kalijevog jodida u djece i odraslih u Poljskoj.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *